fbpx

Wat 5 minuten schrijven al met je kan doen

» Geplaatst door op donderdag 22 maart 2018 in Blog Gabrielle van Brussel | 0 reacties

Wat 5 minuten schrijven al met je kan doen
Wat 5 minuten schrijven al met je kan doen

Gedachten die in een rondje blijven draaien;
Gedachten die met je op de loop gaan;
Gedachten waarover je niet wilt nadenken;
Gedachten over je gedachten;
Gedachten aan angsten;
Gedachten die somber zijn.

Een mens heeft ongeveer 40.000 tot 60.000 gedachten op een dag. 75% daarvan zijn repeterende gedachten (gedachten die je gisteren ook al had en ook vorige week). Zit je lekker in je vel en ben je gelukkig dan heb je ongeveer 70% negatieve geladen gedachten.

Oeps denk je nu? Heb ik ook negatieve geladen gedachten? Ik ben altijd zo positief.

De motivator die onze gedachten op gang houden is angst. Waar we vroeger, ongeveer in het stenen tijdperk, bang voor moesten zijn, is in het dagelijkse leven zoals die nu is niet meer noodzakelijk. De echte gevaren zijn geweken, maar ons brein reageert nog. Denk aan de uitspraak: “Beren op de weg”.  Nu kan ik je vertellen dat beren in Nederland voorkomen in de dierentuin en niet op de A2.

Maar waar is ons hoofd nu vooral zo druk mee?
De maar wat als….. gedachten; (de beren)
Emotionele pijn: bijvoorbeeld: afgewezen worden, depressiviteit, eenzaamheid, verdriet enz.

Het is tijd om je gedachten eens op de schrijven.
Waar denk je nu toch allemaal aan?
Hoe vaak komen die gedachten voor?
Van welke gedachten lig je midden in de nacht wakker?
Welke stuiterende gedachten wil jij tot rust brengen?

Creër overzicht in je gedachten door ze elke dag op te schrijven. Dat is het doel van deze oefening. Je hoeft geen oplossingen te gaan bedenken, je hoeft niet gelijk aan de slag te gaan. Maar door elke dag op een vast moment alle gedachten op te schrijven maak je je gedachten inzichtelijk. Met onze gedachten kunnen we dingen “zien” die er niet zijn en zien dingen niet wat er wel is. Bewust waarnemen en het inzichtelijk maken van je gedachten creër je meer rust en overzicht in je hoofd.

In het Geluks E-Book staat een oefening die hier heel goed van pas komt. Heb jij het Geluks E-Book al? Dan ben je al lekker aan de slag met deze oefening. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Heb jij het Gratis Geluks E-Book nog niet? Geen paniek. Schrijf je nu in voor E-Zine en ontvang gelijk het Gratis Geluks E-Book in je mailbox met nog meer tips voor een Geluksgevoel. Je kan er gelijk mee aan de slag.

Ik schrijf me nu in voor het Gratis Geluks E-Book

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This