fbpx

Natuurlijk(e) Nagels

» Geplaatst door op zaterdag 16 maart 2019 in Blog Gabrielle van Brussel | 0 reacties

Natuurlijk(e) Nagels

Het is rond 1996 wanneer ik mijn opleiding tot Nagelstyliste in Acryl en Gel afrond en ik in mijn eigen praktijk klanten kan ontvangen voor een mooie set kunstnagels. In die tijd was het echt een luxe om kunstnagels te hebben en mijn meeste klanten bestonden uit aankomende bruidjes die op de mooiste dag van hun leven, en waar de bruidegom de ring aan de vinger schoof met prachtige nagels, stonden te stralen. Een lust voor het oog voor deze bijzondere dag.

Mijn kinderen waren nog heel klein en ik werkte in de avonduren boven op zolder waar ik een complete salon had ingericht. 2 klanten op een avond waren geen uitzondering. De meeste tijd was ik kwijt aan vijlen van de kunstnagel en de acryl. De klanten stonden in de rij voor bijwerken, reparaties en nieuwe sets. Het resulteerde na 3 jaar een RSI arm en moest ik noodgedwongen stoppen met mijn praktijk.

We zijn zo’n 20 jaar verder en onlangs ben ik naar een salon geweest voor een behandeling manicure en pedicure. Normaal gesproken doe ik het allemaal zelf, maar ik had wel zin om even ME-Time in te plannen. Een moment van verzorging voor mij als persoon, even niet alles zelf willen doen, maar investeren in mezelf.

Ik had een afspraak gemaakt om 3 uur en iets voor 3 uur kom ik daar aan. Het is een salon met 6 nagelstylisten die allemaal druk bezig zijn met jonge meiden. Een jongeman komt naar me toe en vraagt of ik een afspraak heb. Jazeker. Hij biedt me netjes een kopje koffie aan. De wachtruimte zit vol en ik bedenk me nog: dit gaat vast uitlopen. De dames nagelstyliste kakelen vooral thais, chinees, vietnamees en af en toe een hollands woord over de hoofden van de meiden. De meiden zitten verveeld op hun telefoon te scrollen.

Ik maak een praatje met een oudere dame die haar nagels komt bijvullen over vaatwassers, woningbouw, het weer en dat het toch wel erg druk is in de salon. Ik had me niet bedacht dat het voorjaarsvakantie was en dat het daarom zo druk met meiden was. De jongeman moet regelmatig nee verkopen aan nieuwe klanten die aan komen lopen.

Vervolgens mag ik een stoel opschuiven en ben ik bijna aan de beurt. We zijn inmiddels 3 kwartier verder en kom ik aan de praat met een andere dame. Ik vraag haar of ze hier vaker komt en hoe ze het hier vindt. Prijs/kwaliteit verhouding is prima. De rest maar met een korrel zout nemen. Ik begrijp wat ze bedoelt. Het kwekt vooral veel en met elkaar. Potjes Gel, Acryl en nagellak gaat over en weer. Er ligt heel veel stof, dat ik denk: dat is niet alleen van vandaag.

Een eindelijk na 5 kwartier ben ik aan de beurt. Ik mag plaats nemen achter een tafeltje. Mijn hand wordt in een bakje gekwakt en intussen gaat ze met een vriendin handsfree bellen. Mijn verbazing moet echt van mijn gezicht te lezen zijn geweest en na 5 minuten hangt ze op. Handje uit het bakje en volgende handje in het bakje. Ze vist ergens een vijl vandaan, knipt tot bloedens toe de nagelriemen en ragt een beetje heen en weer. Zo, hand 1 is klaar. Door naar de volgende hand. Olietje erbij en klaar is de manicure. Door naar de voetjes.

Ik mag nu plaats nemen in een massagestoel. En nee, die gaat niet aan. Mijn voetjes mogen in het badje, worden gescrubt en komt de eeltrasp erbij. Daar had ze even wat werk aan en ik probeer een gesprek aan te knopen. Helaas is mijn buitenlandse vocabulaire niet echt denderend, dus het gesprek stokt al snel. Nog wat vochtinbrengende voetbalsem en klaar ben ik.

Nu ik erop terugkijk moet ik vreselijk lachen om de chaos. Verwonderd zitten kijken naar nagelstylisten en hun klanten. Vooral veel jongen meiden die dit elke 3 weken komen doen om er maar bij te horen, want zonder kunstnagels hoor je er niet bij. Lopende band werk, afgeladen volle salon en bodem prijzen.

Moraal van dit verhaal: Kunst is prachtig maar ik ga voor natuurlijk. Gezonde en verzorgende eigen nagels. Persoonlijke aandacht, contact, natuurlijke producten en gewoon een praatje pot. Maak jij snel bij mij een afspraak voor een manicure behandeling?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This